جوشکاری فورجینگ + فیلم و عکس (آپدیت 1403)

جوشکاری فورجینگ، که با نام جوش سر به سر میلگرد نیز شناخته می شود، روشی نوین در صنعت ساختمان سازی است که برای اتصال میلگردها به صورت سر به سر مورد استفاده قرار می گیرد. در این روش، حرارت نقش اساسی ایفا می کند و معمولا از ترکیب گاز اکسیژن و استیلن برای ایجاد شعله و تامین حرارت لازم استفاده می شود.
به طور کلی، جوشکاری فورجینگ فرآیندی است که در آن از حرارت کنترل شده برای اتصال قطعات فلزی استفاده می شود. در این فرآیند، قطعات فلزی تا نقطه ذوب حرارت داده می شوند و سپس تحت فشار به یکدیگر متصل می شوند. این روش عمدتا برای اتصال قطعات آهن یا فولاد در ساخت سازه های بزرگ مانند پل ها، کشتی ها و خودروها کاربرد دارد.

جوشکاری فورجینگ چیست؟

جوشکاری فورجینگ که با نام جوش سر به سر میلگرد نیز شناخته می‌شود، امروزه در صنعت ساختمان‌سازی کاربرد فراوانی دارد. در این روش، میلگردها به صورت سر به سر به یکدیگر متصل می‌شوند و حرارت نقش اساسی در این فرآیند ایفا می‌کند. برای ایجاد حرارت مناسب، معمولاً از ترکیب گاز اکسیژن و استیلن و ایجاد شعله استفاده می‌شود تا فرایند جوشکاری به بهترین شکل انجام شود.
در پاسخ به این سوال که جوشکاری فورجینگ چیست، می‌توان گفت که جوشکاری فورجینگ فرآیندی برای جوشکاری فلز با استفاده از حرارت کنترل شده قطعه کار است. در واقع، جوشکاری فورجینگ فرآیندی برای اتصال قطعات فلزی با حرارت دادن آن‌ها تا نقطه ذوب و سپس تحت فشار قرار دادن آن‌ها به یکدیگر است. معمولاً از این روش برای اتصال قطعات آهن یا فولاد در ساخت سازه‌های بزرگ مانند پل‌ها، کشتی‌ها و خودروها استفاده می‌شود.

بسیاری از آهنگران معتقدند که جوشکاری فورجینگ مناسب، ترکیبی از سه عنصر اساسی است: آماده سازی سطح، حرارت و زمان بندی مناسب. تمام مشکلاتی که در جوشکاری فورجینگ با آن روبرو می‌شوید را می‌توان به اجرای نادرست یک یا چند عنصر از این سه عنصر نسبت داد.

تاریخچه جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد

در طول تاریخ، جوشکاری به شکل های ابتدایی خود بیش از دو هزار سال قدمت دارد. باستان شناسان شواهدی از جعبه های طلایی جوش داده شده با فشار یافته اند که تاریخ آنها به همین دوران باز می گردد. مصریان با ضربات مکرر چکش به آهن، روش جوشکاری آن را کشف کردند. هرودوت نیز ادعا می کند که یک مجسمه ساز یونانی به نام گلوکوس خیوس، جوشکاری آهن را در قرن پنجم قبل از میلاد ابداع کرد. تکنیک ها به طور مستقل در مناطق دیگر جهان نیز توسعه یافتند. برای مثال، یکی از برجسته ترین نمونه های اولیه جوشکاری فورجینگ، ستون آهنی دهلی است که در قرن چهارم ساخته شده است. در این ستون، 7000 پوند آهن به روش فورجینگ به یکدیگر جوش داده شده اند.
همانطور که گفته شد، جوشکاری هزاران سال است که وجود داشته است. نمونه های اولیه جوشکاری در مکان هایی از ایرلند تا هند یافت شده است که قدمت برخی از آنها به عصر برنز باز می گردد. طبیعتا، این تمدن ها فاقد مجموعه وسیعی از ابزارها و ماشین آلاتی بودند که جوشکاران امروزی به آن دسترسی دارند. اما سوال اینجاست که در آن زمان و بدون دسترسی به چنین دستگاه های جوشکاری و ماشین آلات پیشرفته ای، چگونه موفق به جوشکاری می شدند؟

فرآیندی که بشر در گذشته از آن استفاده می کردند به نام جوشکاری فورجینگ معروف است. برای شروع فرآیند، آهنگرها فلز را تا زمانی که به رنگ قرمز روشن (اما هنوز در نقطه ذوب آن نبود) گرم می کردند. سپس آهنگرها این دو قطعه را که کمی روی هم قرار می دادند و آنها را به هم می کوبیدند. جوشکاری فورجینگ دارای محدودیت های متعددی است. به عنوان مثال، فقط فلزات نسبتا نرم را می توان به صورت این روش آهنگری جوش داد و این فرآیند بسیار کار فشرده ای است. با این حال، در مکان های بدون برق، این فرآیند همچنان استفاده می شود. جوشکاری فورجینگ تنها روش جوشکاری تا قرن نوزدهم بود. با این حال، با شروع انقلاب صنعتی، اکتشافات متعدد جوشکاری را به سرعت پیش برد. تحقیق در مورد الکتریسیته الکترودها و قوس الکتریکی، روش های جدیدی را ابداع کرد. مشعل های ابتدایی نیز در اواسط قرن توسعه یافتند. هر دو این اکتشافات، به شدت در روش های جوشکاری قرن بیستم نقش داشته اند. در اواخر دهه 1800، بسیاری از قطعات برای تبدیل جوشکاری به نیروی محرکه در تولید در محل قرار گرفتند. با این حال، روش های این دوره کامل نبود. اکسیداسیون، فرایند اتصال فلزات به ذرات اکسیژن در اتمسفر، در طول فرآیند جوشکاری رخ می دهد و جوش ها را متخلخل و شکننده می کند. چنین جوشکاری خطرات جدی برای کارگران ایجاد می کند. به عنوان مثال، در طول دوره 1895 تا 1905، منابع گرمایی نامناسب روزانه منفجر می شدند و باعث مرگ هزاران نفر در این فرآیند می شدند.

نکات مهم در استفاده از جوشکاری فورجینگ

در این بخش از مقاله، چند نکته مهم در مورد استفاده از این روش در پروژه های عمرانی و ساختمانی توضیح خواهیم داد. در ابتدا باید این نکته را گوشزد کرد که وقتی شما قصد دارید از یک شرکت یا پیمانکار جوشکار فورجینگ استفاده کنید، آن شرکت یا پیمانکار باید مجوزهای مربوط به این زمینه را داشته باشد. به همین دلیل هم پیشنهاد می شود از شرکت هایی کمک بگیرید که تخصصشان، مهندسی جوش است. دومین نکته مهم این است که آن شرکت های دارای مجوز، حتما باید از دستگاه های استاندارد و معتبری استفاده کنند. عدم استفاده از دستگاه های درست و اصولی و استفاده از دستگاه های فیک و تقلبی، می تواند در پروژه های عمرانی و ساختمانی ضررهای بسیار زیادی از لحاظ جانی و مالی برای بهره برداران ساختمانی به بار بیاورد.
آخرین و مهم ترین نکته در استفاده از جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد این است که آن اپرانور و تکنسینی که برای شما کار اجرای جوشکاری فورجینگ را انجام می دهد، باید آموزش دیده و گواهینامه معتبری داشته باشد؛ دلیل آن هم این است که این روش بسیار قائم به فرد است و حتما فرد باید آموزش و تبحر لازم را داشته باشد. گواهینامه صادر شده دارای تاریخ صدور و اعتباری است که حتما باید قبل از انتخاب تکنسین، به آن دقت کنید.

مزایای جوشکاری فورجینگ

در این بخش از مقاله قصد داریم به بررسی مزایایی که این روش جوشکاری از آن برخوردار است، صحبت کنیم. یکی از مزایای این روش این است که جوشکاری فورجینگ تقریبا بر روی هر نوع فلزی که دارای نقطه ذوب و هدایت حرارتی مناسب برای این فرآیند باشد، قابل استفاده است. این یعنی با توجه به اینکه نقطه ذوب میلگرد برای این کار بسیار مناسب است، می توان از این روش برای جوش دادن و وصل کردن میلگردها در ساخت و سازها استفاده کرد.
مزایای دیگری که این روش نسبت به سایر روش ها دارد این است که مقرون به صرفه تر از سایر فرآیندها مانند جوشکاری قوسی تنگستن گازی (GTAW) یا جوشکاری زیرپودری (SAW) است. این دو روش مذکور نیز خود مزایا و معایبی دارند و معمولا از آنها در برخی ساختمان سازی ها استفاده می شود، اما هزینه بالاتری نسبت به جوشکاری فورجینگ دارند. به همین دلیل هم معمولا برای کاهش هزینه ها و قیمت نهایی یک ساختمان، از این روش بهره می گیرند.

به علاوه، استفاده از جوشکاری فورجینگ نیازی به گازهای بی‌اثر یا تجهیزات خاصی ندارد. به همین دلیل طی سالیان طولانی از این روش بهره می‌برده‌اند. همانطور که در تاریخچه این روش نیز بیان شد، هزار سال قبل اصلاً چنین تجهیزات و امکاناتی برای جوشکاری وجود نداشته است، اما این روش با توجه به اینکه نیازی به تجهیزات خاصی ندارد، قابل استفاده بوده است.
به علاوه، استفاده از جوشکاری فورجینگ نیازی به گازهای بی اثر یا تجهیزات خاصی ندارد. به همین دلیل طی سالیان طولانی از این روش بهره می برده اند. همانطور که در تاریخچه این روش نیز بیان شد، هزار سال قبل اصلا چنین تجهیزات و امکاناتی برای جوشکاری وجود نداشته است، اما این روش با توجه به اینکه نیازی به تجهیزات خاصی ندارد، قابل استفاده بوده است.

همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شد، برای داشتن یک جوشکاری فورجینگ، باید تعادل را بین سه عنصر مذکور رعایت کرد. در واقع کیفیت جوش های فورج را می توان از طریق تنظیم حرارت ورودی، زمان، سرعت و دما کنترل کرد. با تنظیم درست این عناصر، می تواند به بهترین نحو ممکن، میلگردها را بهم جوش داد و به یک ساختمان بی نقص و مستحکم دست یافت. بسیاری از افرادی که از این روش بهره می گیرند، اذعان کرده اند که استفاده از آن نسبتا آسان است. این افراد معمولا سال ها است که از این روش بهره می گیرند و به آن عادت کرده اند. خیلی از آنها دلیل استفاده از این روش را این گونه بیان می کنند که نیاز به تجهیزات زیادی ندارد و می توان آن را با دست نیز انجام داد. به علاوه، جوشکاری فورجینگ می تواند اشکال پیچیده ای ایجاد کند و می تواند برای اهداف سنگین نیز استفاده شود. همچنین، می توان با این روش در استفاده از میلگردها نیز صرفه جویی انجام داد. طبق آمار به دست آمده، ساختمان هایی که با این روش ساخته شده اند، حدود 20 تا 30 درصد صرفه جویی در به کارگیری میلگرد را نشان دادند. به علاوه، در این روش می توان میلگردهایی که دیگر قابل استفاده و جوش دادن نیستند را به هم جوش داد و از آنها بهره گرفت. با توجه به اینکه تعداد کمتری میلگرد در این روش به کار گرفته می شود، وزن خود سازه نیز در نهایت به تبع آن، کاهش خواهد یافت. یکی دیگر از مزایای این روش که بسیار هم مورد توجه بوده است، این است که با استفاده از جوشکاری فورجینگ، معمولا زمان ساخت یه سازه بسیار کمتر از حالت های دیگر می شود.

معایب جوش فورجینگ

در قسمت مزایای استفاده از روش جوشکاری فورجینگ، گفته شد که این روش نسبت به دو روش مذکور، هزینه کمتری دارد؛ اما این را هم بدانید که این روش در مقایسه با GTAW یا SAW به دلیل بسیاری از مراحل دستی درگیر در این فرآیند، کار فشرده ای دارد. به علاوه، در مقایسه با سایر فرآیندها مانند جوشکاری TIG و MIG خطرات بیشتری در ارتباط با آن وجود دارد. همانطور که گفته شد، این روش معمولا باعث می شود که ساختمان در مدت زمان کمتری ساخته شود. اما این نکته را هم بدانید که این امر زمانی به وقوع می پیوندد که جوشکار بتواند به درستی از آن استفاده کند. در غیر این صورت، جوشکاری فورجینگ می تواند حتی کندتر از سایر روش ها نیز پیش برود، به این معنی که تکمیل پروژه زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. همچنین به دلیل سرعت کم، کاربردهای محدودی در صنایع تولیدی دارد. به همین دلیل هم بیشتر از این روش برای کارهای ساختمانی بهره می گیرند. گرمای تولید شده در طول فرآیند می تواند باعث اعوجاج حرارتی شود که می تواند منجر به ترک خوردن یا تاب برداشتن محصول نهایی شود. به همین دلیل هم حین کار با این روش باید به دقت عناصر دخیل در آن را در محدوده استاندارد نگه داشت. هر روشی اگر به درستی از آن استفاده نشود، معایبی به همراه دارد؛ این روش نیز اگر به درستی انجام نشود، به دلیل خواص مکانیکی ضعیف مواد، خطر ایجاد ترک خوردگی ناشی از تنش وجود دارد. به همین دلیل هم، فردی که از این روش استفاده می کند، باید از مهارت خوبی برخوردار باشد، زیرا چکش کاری حین کار، حتی می تواند به سازه آسیب بزند.

روش انجام جوش سر به سر میلگرد چگونه است؟
برای این روی جوشکاری، با استفاده از گاز اکسیژن و یک گاز سوختنی دیگر شعله ای ایجاد می کنند که برای اتصال میلگردها به یکدیگر از آن استفاده می شود که به آن جوشکاری سر به سر میگلرد می گویند.
جهت سفارش خدمات جوشکاری فورجینگ با چه شماره ای تماس بگیریم؟
برای استفاده و سفارش خدمات جوشکاری فورجینگ با شماره 88565430 021 با مشاورین مجرب ما در تماس باشید.
تکنولوژی فورجینگ میلگرد برای نخستین بار در کدام کشور استفاده شد؟
ابداع جوشکاری فورجینگ یا جوش سر به سر میلگرد در ژاپن بود و این کشور را می توان نخستین کشوری دانست که با استفاده از این روش جوشکاری موفق شد ساختمان هایی را بنا کند که در برابر زلزله های شدید این کشور وضعیت نسبتا خوبی را داشته باشند و در مجموع صنعت ساختمان سازی را دگرگون کرد.
چه مناطقی تحت پوشش خدمات فورجینگ می باشند؟
شرکت فورجینگ ایده آل در تمامی نقاط کشور آماده خدمات رسانی به هموطنان عزیز می باشد.
پیوند ها
اطلاعات تماس با ما

تلفن: 02188565430

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت نزد شرکت مهندسی فورجینگ ایده آل محفوظ می باشد.
طراحی سایت : ایران طراح